Nytt projekt!

Idag var det forsta dagen pa det projekt vi ska jobba pa nu de sista tva veckorna. Vi akte dit med den norska tjejen Mia som varit dar sen vi kom. Hennes sista dag pa skolan ar pa fredag sa nasta vecka ar vi sjalva dar. Det var en tegelbyggnad med fyra klassrum. Det ar femte till attandeklassare som gar pa skolan sa det ar alltsa fyra klasser med 30 barn i varje klass. Mia hade forvanat oss att det skulle vara stokigt i klassrummen men sa stokigt som det faktikst var trodde vi inte. Barnen lyssnade inte en sekund och nar man sa till dem att vara tysta var dem uppkaftiga mot en. Vi var sa imponerade av Mia som hade talamod med dessa barn varje dag. Men vi fick lara oss att det ar omojligt att fa tyst pa hela klassen sa det ar battre att forsoka fokusera pa dem som verkligen vill ha hjalpen vi erbjuder :)
Det fanns fyra ledare varav en var en man som var hogre uppsatt. Som man kunde se idag hade barnen valdigt stor respekt for denna mannen. Mia berattade att det var han som brukar ta ut barnen ur klassrummet och sla dem om de har gjort nagot dumt. Idag fick vi aven se en utav de kvinnliga lararna sla en pojke i ryggen flera ganger, helt sjukt!!! Det ar aven en utav pojkarna i klassen som har fatt i uppgift att vara en liten ledare och ha koll pa klassen. Han gick runt med en bambupinne och slog i bankar osv. Han har fatt lov av lararna att sla vem han vill med den pinnen om han tycker att nagon inte skoter sig. Hur konstigt ar inte det?
Vi traffade aven nagra av tjejerna fran hostlet dar idag. Det var sa kul att se dem igen och de blev overlyckliga over att se oss :) Vi planerar att aka och halsa pa dem nagon dag innan vi aker hem.
Sahar ser skolan ut. Utan utbildning har kommer man ingen vart alls.
Sahar ser vara bussresor ut. Dem ar fruktansvarda. Vi forsoker att undvika det sa mycket som mojligt genom att ta taxi och rickshaw men ibland blir det turer som dessa. Efter varje bussresa ar det alltid nagon som sager "det var sista gangen jag akte buss har". Nar man star i mitten av bussen ar man helt fastklamd fran alla sidor. Hemsk kansla!
Vi mar jattebra och vi alskar Indien. kramar fran oss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0